Pandemia nie pozwala nam odwiedzać uczelni, ale w ramach Klas Akademickich wykłady odbywają się w trybie on-line. Pracownicy Instytutu Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu prowadzą zajęcia dla naszych uczniów na platformie Teams.
6.11.2020 r. klasa 1B medyczno – przyrodnicza uczestniczyła w wykładzie prowadzonym przez dr inż. Katarzynę Marchwińską pt. „Probiotyki – co warto o nich wiedzieć?”.
20.11.2020 r. klasa 2B medyczno – przyrodnicza dowiedziała się na czym polega trend „clean label”. Dr inż. Dorota Klensporf-Pawlik w wykładzie „Clean label – ‘mega trend’ na rynku żywności” pokazała jak czytać etykiety produktów, jak producenci przyciągają uwagę klienta i wyjaśniła, że „czysta etykieta” jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na wysoką jakość produktów spożywczych i przejrzystość w produkcji żywności oraz na odpowiednie oznakowanie.